søndag 9. oktober 2016

Litt om å skrive "Tanker i hverdagen"

"Tanker i hverdagen" er gått i trykken, og jeg er - som alltid - veldig spent på å se det ferdige resultatet. Kanskje mer spent enn da jeg ventet på julenissebøkene for et par år siden.

Omslagsbilde for "Tanker i hverdagen"
Det har vært en anderledes prosess å lage denne diktsamlingen enn julenissebøkene. Ikke bare fordi det er to vidt forskjellige sjangre, men å skrive nissebøkene var ren kos, underholdning og moro, mens Tanker i hverdagen føles mer som en personlig reise. Det høres kanskje klisjéaktig ut, men det får heller være. 

Hver tekst i boken er skrevet ut fra en spesiell stemning eller følelse jeg hadde på akkurat det tidspunktet, og som jeg har forsøkt å formidle gjennom diktene. Noen ganger har jeg vært glad og optimistisk, andre ganger trist og fortvilet, eller rett og slett bare reflekterende. Dette har påvirket diktene gjennom boken.

Kjøttmeis utenfor der jeg bor
For meg har 2016 vært et følelesladet år. Min kjære var syk og kjempet for livet. Han fikk endelig fred fra smertene da han gikk bort i sommer. Boken er dedikert til ham, og omslagsbildet er basert på et bilde han tok av en kjøttmeis utenfor der jeg bor. Et nydelig og hverdagslig bilde, synes jeg.

Å skrive ned tanker i hverdagen har vært godt på mange måter, og er noe jeg kan anbefale - spesielt hvis man går gjennom en tung periode.

Ha en fin søndag der ute!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...