torsdag 25. november 2021

Låtskriverspire

Med koronapandemien har det blitt store endringer i hverdagen for de fleste av oss. Jeg jobber på museum, og vi ble umiddelbart påvirket da landet "stengte ned" i mars i fjor. Flere steder der folk kunne samles ble påbudt å stenge; deriblant museet jeg jobber på og mange andre aktører innenfor kultursektoren. Så fulgte permitteringer for noen, og hjemmekontor for andre, mens vi alle lurte på hvor lenge nedstengningen og pandemien ville vare. 

Etter dette har jeg vært hjemme stort sett hele tiden; jeg har jobbet hjemmefra og sjeldent kunne møte noen fysisk pga påbud og anbefalinger. Min situasjon har på ingen måte vært unik; heller ikke det at jeg bor alene og derfor var svært isolert i perioder med strenge - men nødvendige - tiltak. 

Kjedsomhet meldte sin ankomst, og jeg måtte ta tak i dette før jeg ble helt tullerusk av å bare være med meg selv! Jeg begynte å lete etter en artig og interessant fritidsaktivitet jeg kunne gjøre hjemmefra, enten alene eller sammen med andre gjennom digitale kanaler. 

Jeg har alltid drevet med musikk, fra å synge i kor og band, til drilling og fløytespilling i korps, og har tatt piano- og sangtimer. Valget falt derfor på å lære meg musikkproduksjon!


Som sagt, så gjort. Jeg kjøpte meg litt nødvendig utstyr (bl.a. lydkort, midi-keyboard og mikrofon) og et musikkprogram. Så skulle jeg altså lære meg å bruke dette... TGFYT sier bare jeg! (Thank God for YouTube). Her fant jeg mange opplæringsvideoer i musikkproduksjon, også for det musikkprogrammet jeg hadde anskaffet meg. Stort sett all min fritid etter nedstengningen har jeg drevet med dette, og har nå lært meg nok til å kunne lage enkle demoer av egne låter, som jeg tar med meg i studio for å få profesjonell hjelp til å produsere. Det er utrolig gøy og givende!

Da landet åpnet litt opp igjen i år har jeg også fått deltatt fysisk på to låtskrivercamper på The Woods Norway, og det er gull verdt å treffe andre låtskrivere og produsenter, skrive sammen med og lære av dem! Noen digitale låtskriversessions har det også blitt.


Nå har jeg lagt ut tre egne låter på Spotify; den første er en instrumental laget med samples, og jeg brukte denne sangen som en test på hvordan laste opp og legge ut på Spotify (er ikke bare-bare når man er nybegynner). 

Etter det har jeg utgitt to egenskrevne låter på norsk: "Sommerklar" (d. 4.6.21) og "Harmoni" (d. 19.11.21). Begge disse har jeg fått hjelp til produksjonen med; jeg har nok en vei å gå før jeg kan nok om musikkproduksjon til å klare det selv, men det er utrolig gøy å lære!For meg er dette en fortsettelse av å skrive bøker og fortellinger, men tekstene skal passe sammen med en melodi, så litt annerledes er det jo.

Artistnavnet mitt er Molly Franck, og hvis du kunne tenke deg å sjekke ut musikken min så finner du den her: Spotify – Molly Franck.

Instagram: Mette Franck Johnsen (@mollyfranckmusic) • Instagram-bilder og -videoer

Facebook: Molly Franck Music | Facebook

Håper du vil følge, like og dele hvis du liker musikken min, og kanskje inkludere den på spillelisten din :-)

2 kommentarer:

  1. Hei! Så utrolig gøy og inspirerende! Jeg har også lyst til å lage musikk, men har ikke våget å sette i gang ennå (er grønn teknisk) fordi jeg regner med at det vil sluke meg helt :) Lykke til med videre produksjon!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Jeg er fremdeles ganske grønn teknisk, men lærer mye gjennom YouTube-videoer, prøving og feiling, og å være i studio med profesjonelle musikkprodusenter. Det er absolutt oppslukende, men av positiv art ;-)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...