torsdag 15. mars 2012

For å skrive bra må man lese mye

Mange som gir råd om skriving mener at man må lese mye for å skrive bra. Lesing gir inspirasjon, og man kan lære en god del om skriveteknikker ved å lese det andre skriver. 

Jeg har satt meg et lesemål for 2012. I løpet av året skal jeg lese (minst) 25 bøker, og dette skal være en fin blanding av krim, romantikk, humor og prosa, skrevet av både norske og utenlandske forfattere.

For å holde oversikt over hva jeg har lest, og hva jeg planlegger å lese, oppdaterer jeg jevnlig min Goodreads-konto. Med Goodreads kan jeg også sjekke av om jeg i er rute for å nå lesemålet mitt.

Nå gjenstår det å se om lesingen fører til at jeg utvikler min skriveteknikk og skriver (enda) bedre :-)


2012 Reading Challenge2012 Reading Challenge

Mette has


read 2 books toward her goal of 25 books.


hide
6 kommentarer:

 1. Hei du! Jeg har lagt meg til som følger her, for jeg synes bloggen din er spennende. Du har mange av de samme tankene rundt skriving som jeg, og ikke minst mange av de samme målene/drømmene. Legger deg også til å blogglista mi, som jeg ønsker skal være mest preget av bloggere som har ordet som lidenskap. ;) Lykke til videre med skrivinga di! Hilsen Lill-Karin

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt, velkommen skal du være! Det blir spennende å høre mer om bokprosjektet ditt om Malangseidet-ulykken også :-)

   Slett
 2. Forresten: Prøvde å legge deg til i blogglista mi nå, og det fungerer ikke. Adressen endrer seg hele tiden til det jeg antar var din forrige blogg, forfatterspiren? Får ikke lagt inn denne nye siden, av en eller annen grunn. Har du råd?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var rart.... så det funker ikke med www.skriblerinnen.blogspot.com?

   Opprinnelig var adressen www.memobloggen.blogspot.com, men jeg endret det for en stund tilbake.

   Slett
  2. Jeg har prøvd flere ganger, både ved å kopiere adressen rett inn, eller å skrive den manuelt. Alle gangene endres adressen til den forrige bloggen din. Kjemperart.

   Jeg jobber litt med bloggen min for tiden, for å profesjonalisere den litt. Kommer til å forteller mer om bokprosjektet fremover, for der skjer det mye.

   Klem fra LK

   Slett
 3. Jeg fikk det til nå, når jeg skrev adressen inn. Prøver du igjen?
  Klem :-)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...