onsdag 8. februar 2012

Delta i skrivekonkurranse?

Sett i gang og skriv!
Skrivekonkurranser er spennende! Jeg liker å følge med på hvilke konkurranser som er utlyst, i tilfelle jeg har tid og lyst til å delta. Som oftest vil konkurransereglene fortelle hvilken sjanger eller tema man skal holde seg innenfor, hvor langt bidraget skal være, og hvilken innleveringsfrist som gjelder.

Konkurransereglene gir struktur til skriveprosjektet, og kan gjøre det lettere å holde fokus mens man skriver.

Det er ingen konkurranse uten en jury eller et dommerpanel som vurderer de innsendte bidragene, eller vinnere som blir premiert på en eller annen måte, f.eks med et pengebeløp eller utgivelseskontrakt.

Skrivekonkurranser er ofte utlyst av forlag for å identifisere nye og talentfulle forfattere, for å oppdage en eller flere potensielle bestselgere, eller for å få oppmerksomhet rundt et populært eller viktig tema.

Stas å finne sin egen bok i bokhandelen!
Jeg pleier å følge med på forlagenes nettsider for å fange opp når nye skrivekonkurranser utlyses, og har begynt å holde en oversikt her på bloggen min (se oversikten her).

Akkurat nå jobber jeg mot en skrivekonkurranse som er utlyst av Gyldendal. Det er enda en stund til innleveringsfristen, og jeg tror jeg har tilstrekkelig med tid til å få skrevet et manus som jeg tør sende fra meg for vurdering.

Det kan være en ganske skremmende tanke å sende fra seg manuset sitt til et forlag. Det man har jobbet så intenst med, fra den første ideen, til utarbeidelse av plottet, til selve skrivingen (og omskrivingen som ofte må til), det er ikke bare-bare!

Da prøver jeg å tenke...

Hva er det verste som kan skje? Et avslag. Det kan jeg leve med.

Hva er det beste som kan skje? Å få manuset antatt og publisert! Det kan jeg også leve med :-)

Hva tenker du? Vurderer du også å delta i en skrivekonkurranse?

1 kommentar:

  1. Jeg prøvde en gang, skulle være med på en skrivekonkurranse om å skrive en roman for ungdom, men ble ikke ferdig fordi jeg heller ville skrive på noe annet, haha :p Men lykke til! :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...