lørdag 26. april 2014

Spennende med nytt bokprosjekt

Jeg har begynt å tenke jul igjen. "Hvorfor det", lurer du kanskje, "det er fortsatt bare april, og snart kommer sommeren". 

Vel... det er fordi jeg går i tanker om en tredje (og antakeligvis siste) barnebok om julenissen; som jeg håper er klar for publisering til høsten. For å få det til må jeg begynne å skrive allerede nå, slik at jeg rekker diverse frister som korrekturlesing, illustrering, og - ikke minst - trykking.


Det er spennende å starte på et nytt bokprosjekt. Karakterene og handlingen begynner å ta form i hodet mitt, og jeg "ser" forskjellige scener i plottet. Når jeg føler jeg har "nok" å ta fatt i kan jeg begynne selve skrivingen.

Vanligvis, når jeg er ferdig med å pønske ut plottet, går det ganske fort å skrive det første utkastet. Så tar jeg en selvkorrektur før manus sendes til forlaget for vurdering. 

Blir manuset akseptert begynner runden med korrekturlesing mellom meg og en av forlagets konsulenter, samtidig som illustratøren begynner å tegne. Så går boken i trykken, og alt jeg kan gjøre er å vente på det ferdige produktet...

Det er alltid like fantastisk å motta forfatterutgaven av en ny bok, og se "babyen" min mellom to stive permer!

Fremdeles er jeg helt i startgropen på dette bokprosjektet, og jeg gleder meg til å skrive om julenissen og mysteriet han må løse denne gangen!

2 kommentarer:

  1. Hei! Spennende med nytt prosjekt! Selv er jeg veldig fornøyd med at det er vår og snart sommer, men hvorfor ikke skrive om jul - å skrive er jo uansett å tenke seg til et annet sted og en annen tid. Med mindre du har rigget fram all julepynten din for å komme i rett stemning, og naboer må høre julemusikk som strømmer ut fra åpne vårvindu og sånn... haha. God helg!

    SvarSlett
  2. Spennende med en barnebokserie! Jeg har jo selve skrevet fire bøker i en serie, så jeg vet noe om det. Lykke til med prosessen! :-)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...