søndag 1. april 2012

Narredagen - aprilsnarr - alle tåpers dag

I dag er det 1. april, dagen da det er "lov" å spøke med og narre hverandre. Dette er en skikk (eller uskikk?) som er utbredt over hele Europa og Nord-Amerika, og hvor narringen vanligvis går ut på å stille den godtroende i forlegenhet.

Her er et knippe aprilsnarrer, hentet fra Wikipedia:

1. Statkraft kan lage energi av stjerner: I 2008 slo Statkraft skikkelig til, og påstod at de kunne lage energi fra stjerner. Det ble laget en reklamefilm som ble vist på TV.

2. Spagettitrær: BBC sitt TV-program Panorama kjørte en berømt spøk i 1957 som viste sveitsere som høstet spagetti fra trær. Mange kontaktet BBC og ville vite hvordan de kunne dyrke sine egne spagettitrær.


3. Gratis vin til alle: Avisen Bergens Tidende annonserte i 1987 at vinmonopolet hadde konfiskert 10 000 liter med smuglervin. Innbyggerne i Bergen var invitert til polet for å få en del av varene heller enn å tømme det ut. På morgenen sto 200 menn og kvinner utenfor vinmonopolet med flasker, bøtter og lignende for den verdsatte varen.

4. Gratiskonsert: Radiostasjonen 98,1 Kiss i Chattanooga, Tennessee, annonserte feilaktig i 2003 at rapperen Eminem skulle ha et gratis show på en stor parkeringsplass. Flere politifolk måtte rykke ut for å ta seg av trafikkproblemene og de rasende lytterne som truet med å skade den ansvarlige DJ-en. De ansvarlige ble senere fengslet for å ha forstyrret den offentlige ro og orden.

5. Opphevelse av tyngdekraften: I 1976 fortalte den britiske astronomen Patrick Moore lytterne av BBC 2 at en unik posisjon av to planeter ville resultere i en oppadgående gravitasjonstrekk som ville gjøre folk lettere akkurat 09:47 den dagen. Han inviterte sitt publikum til å hoppe i luften og erfare en rar, flytende følelse. Dusinvis av lyttere ringte inn for å si at eksperimentet virket.

Vi får være litt OBS på spøkefugler i dag. Aviser, TV- og radiostasjoner vil nok ha en god spøk gjemt blant nyhetene sine!
 
Ha en fin 1. april!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...